Teaser 3 – Facties

Welkom bij deze derde teaser, waarin we iets meer inzicht geven in de verschillende groeperingen en facties, en hun onderlinge doelen en motivaties. Alle spelers zijn lid van één van deze facties, dus tijdens je karaktercreatie kies je er één.

 Ook hierbij de waarschuwing dat deze informatie niet 100% definitief is. Sterhaven wordt nog heel druk geschreven, en deze informatie kan hier en daar nog aangepast worden. De informatie is OC, en misschien niet bij iedereen in het spel bekend.

Rooties

Deze factie is van mening dat het eerste doel van de kolonisten moet zijn om terug te gaan naar de Aarde (back to the Roots). Immers is dit waar ze vandaan komen en ook de beste plek voor mensen om te leven, gezien de mensheid evolutionair is aangepast op een bestaan op Aarde. Door de geomagnetische inversie (zie teaser 1), is het voor de meeste mensen een keuze tussen de Aarde verlaten en jong sterven (zie teaser 2).

Sommigen vertrokken vol goede moed om nieuwe planeten te koloniseren, maar in de eentonige routine van de ruimtereis kregen ze toch ongelofelijk heimwee naar Aarde. Deze factieleden willen dus niets liever dan terugkeren naar de Aarde. Ze vinden bijvoorbeeld dat de keuze dat juist zij moesten gaan oneerlijk was.

Weer anderen steken al hun energie in het verzinnen van oplossingen om de Aarde voor meer mensen leefbaar te maken. Ze zitten op het schip om een oplossing te vinden voor de geomagnetische inversie of de stralingsziekte die daaruit volgt. Ze doen onderzoek naar hoe ze hun thuisplaneet voor de toekomstige generaties weer gezond en levensvatbaar zouden kunnen maken.

Qua uiterlijk houden de Rooties van ‘jaren 50’ rockabilly stijl kleren. Dit kan gebreide kleding zijn, schattige vesten, coole collegestijl hemden, uitbundige petticoats of strakke pencil skirts – kortom, extravagante retro-kleren met grote contrasten, fancy kleuren of polkadots. Spelers kunnen hun haar met pommade in smeren, de klassieke zwierige “vetkuif” dus, of een burlesk haarstijl kiezen, als ze dat willen. De kleren zijn altijd comfortabel genoeg om in te kunnen dansen op rock ‘n’ roll muziek, of om te werken aan hun terugkeer naar Aarde.

Originalisten

De Originalisten hangen de oorspronkelijke missiedoelen aan: hun doel is om van P-328 een nieuwe thuiswereld te maken voor de mensheid. Ze volgen stelselmatig de specifieke plannen en handleidingen die ze van Aarde hebben meegenomen. Ze willen allemaal een planeet waar iedereen kan blijven. Maar verschillende stromingen binnen de Originalisten hebben hier verschillende strategieën voor en verschillende overtuigingen over. Sommigen willen een planeet creëren die beter is dan de Aarde; zij streven naar optimalisering van de kolonie en willen de kolonie op strategische wijze vanaf de basisbeginselen opbouwen. Anderen willen graag dat P-328 exact weer zo wordt zoals de Aarde was, ook als dat suboptimaal zou zijn. Hierbij denken ze vooral aan uitkomsten: volgens hun heeft P-328 behoefte aan bijvoorbeeld softijs, racefietsen en een vioolbouwer. De Originalisten hebben een optimistische pioniersgeest en verheugen zich op de uitdagingen op P-328. Om hun doelen te bereiken, moet er echter nog veel gebeuren: sociale structuren moeten worden opgezet, resources moeten worden gevonden, en nog veel meer.

De factieleden hebben samen besloten om min of meer dezelfde kleren te dragen: een

standaard overall. Elk individu kan kiezen welke kleur ze dragen, maar het zijn egale stoffen zonder patronen. Ze dragen verschillende patches en tekens van hun relevante ruimtevaartorganisaties (NASA, ESA, CNSA, etc.). Tevens dragen ze een formele name-tag, want de naam en functie van elk lid moet natuurlijk wel zichtbaar zijn.

Koku no Shisha

Ergens rond 2050 ontdekte de mensheid hoe je een portaal kon openen naar de Void, een vreemde dimensie die helemaal leeg leek te zijn. Na de initiële wetenschappelijk interesse bleek dit echter weinig praktisch nut te hebben vanwege de eigenschappen van deze dimensie.

De factie komt voort uit een idee dat hypothetische wezens uit de Void belangrijke wijsheden zouden hebben voor de mensheid, een idee dat volgens wetenschappers geen enkel bewijs of aanleiding kent. Door in de Void te mediteren leken sommige leden van deze factie boodschappen te kunnen krijgen van wezens uit de Void. Hieromheen is een groepering van mensen gevormd op Aarde die deze boodschappen overbrengen of de boodschappen die anderen hebben gekregen voor ze interpreteren. Mensen die hierin geloven en deelnemen vormen hun eigen kliekje, en noemen zich de ‘Koku no Shisha’, wat zoveel betekent als ‘boodschappers van de leegte’.

De stijl van deze factie heeft cyberpunk elementen, maar lijkt vooral op de stijl in de film “Tron”: zwarte basis kleren met neonlijnen, individu lijken te verschillen. Soms draagt men er ook nog een mooie helm bij die aansluit bij dezelfde neon-lijnen die op de kleren zitten.

Zoekers

De Zoekers zijn van mening dat het beste wat de mensheid kan doen is om zo veel mogelijk

buitenaardse beschavingen te emuleren. De Zoekers hebben zo hun eigen ideeën hoe dat zou moeten gaan, aangezien de eersten nog nooit een buitenaards wezen gezien hebben. Ze volgen hun zelfbedachte logica en afgeleide conclusies haast religieus. Dat is ook belangrijk, om misverstanden met buitenaardse wezens te voorkomen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze aan lichaamsmodificaties doen om op (hun idee van) aliens te lijken.

De Zoekers kleden zich in glimmende stoffen met een Raypunk of Flash-Gordon-comic achtige esthetiek. Dit kunnen shiny skin-tight jumpsuits zijn, raygun gothic styles, retrofuturistische spacesuits, of simpelere kleding, maar wel altijd met glimmende stoffen.

Koempels

De Koempels zijn grotendeels onvrijwillig op P-328. Ze zijn vanwege illegale en onwenselijke acties op Aarde veroordeeld en “aangepast” zodat ze niets liever willen dan hard werken en de regels volgen. Ze doen dit erg blij en met veel optimisme. Dit enthousiasme is niet alleen beperkt tot fysieke arbeid. De Koempels beschouwen andere Koempels meteen als familielid en zullen diegene dus ook altijd helpen, wat er ook maar gebeurd is. De familie van Koempels gaat boven alles, naast het opbouwen van de kolonie uiteraard.

De Koempels dragen praktische kleding in de vorm van een stofjas (egale kleur) en soms een bouw- of mijnwerkers helm; werkkleren dus. Uniek van deze factie is dat ze áltijd een (deel van een) ‘jaren 50’ theeservies hebben meegenomen. Dit is erg belangrijk voor ze, als herinnering aan thuis.

Andere groepen

Het zou geen LARP zijn als de spelers volledig alleen op P-328 zouden zijn. We willen niet al te veel mysteries onthullen, maar er zijn andere groeperingen, onbekende beschavingen en buitenaardse wezens binnen deze setting te ontdekken. De exacte informatie hierover willen we nog een tijdje geheimhouden, grotendeels tot in het spel.

Voorbeelden

We hebben enkele voorbeelden van de kledingstijlen bij elkaar gezet ter inspiratie. Deze zijn te vinden op: https://pin.it/4eNGdsZ