Teaser 1 – Geschiedenis

Allereerst super bedankt dat iedereen hier zonder enige informatie of achtergrond naartoe gekomen is om te zien wat Sterhaven is. Om jullie dat langzaam uit te leggen willen we de komende tijd periodieke informatiedocumenten zoals deze publiceren. Deze eerste teaser gaat over de geschiedenis van de setting, de directe locatie van het spel, en de start van de setting. Daarbij hoort natuurlijk ook wel de waarschuwing dat dit niet 100% definitief is. Sterhaven wordt nog heel druk geschreven, en deze informatie kan hier en daar nog aangepast worden. De informatie is OC, en misschien niet bij iedereen in het spel bekend.

De Geschiedenis

In het jaar 2055 wordt het op Aarde duidelijk dat de magnetosfeer aan het verzwakken is. Experts verwachten een volledige geomagnetische inversie, waardoor het magnetische veld van de Aarde wegvalt. Het resultaat, volgens de experts, is een verhoogde blootstelling aan straling, ernstige schade aan elektrische- en communicatienetwerken en extreme schade aan de menselijke beschaving, de natuur en de dierenwereld.

In 2058 is de levensverwachting van de mensheid gedaald naar middeleeuwse niveaus en zou nog verder verslechteren. Ondanks grootschalige projecten om ondergronds of onder water te wonen, of onder magnetische schilden, wordt het duidelijk dat de Aarde niet meer levensvatbaar is voor grootschalige bewoning.

Op 2074 worden de eerste generatie-schepen gebouwd in de schaduw van de maan, en uitgestuurd naar verre sterrenstelsel. Deze trage schepen zullen er honderden jaren over doen om hun doel te bereiken, maar vele hoopvolle kolonisten gaan aan boord.

Rond 2087 zijn de eerste (relatief) succesvolle tests afgerond met langdurig invriezen van levende mensen. Echter, het ontdooien gaat in eerste instantie vaker mis dan dat het goed gaat. Hoe dan ook, dit lijkt een betere optie dan op Aarde te blijven, want de levensverwachting is nog steeds aan het dalen. Het jaar 2088 kenmerkt dus een zeldzame positieve noot in de geschiedenis wanneer de eerste cryogene kolonieschepen van Aarde vertrekken.

Na een lange reis, zonder contact met de Aarde, komt in 2571 kolonieschip Melolonthe aan bij planeet P- 328, de locatie waar het spel plaats zal vinden.

Planeet P-328

P-328, een planeet in een baan rond de ster HIP- 56948, lijkt perfect geschikt voor mensen. Hij vertoont veel tekenen van leven, zowel plantaardig als dierlijk, maar geen tekenen van beschaving. Na aankomst zal de Melolonthe een landingscapsule met de kolonisten afzetten en dan in een lange omloopbaan komen. Ze zal onbereikbaar zijn totdat er een ruimtevaartprogramma opgestart kan worden op P-328.

Het spel vindt in beginsel plaats rond de kolonie, met expedities naar locaties in de nabije omgeving. Verkenning van de planeet en de mysteries van P- 328 zullen een grote rol spelen in Sterhaven. De larp zal daarom op een buitenlocatie plaats vinden. Met vertrek van Aarde werd tevens ook besloten dat de kolonisten een tijdje na de landing een betere naam voor hun nieuwe thuis zullen kiezen.

De Beta-Groep

Sommige kolonisten zijn vrijwillig met het kolonieschip meegegaan. Anderen werden aangewezen om redenen die bij de factie en achtergrond van de spelers passen. Meer informatie volgt in toekomstige teasers.

Voordat de spelers op de kolonie ontwaken zijn er voorbereidingen getroffen door de Alfa-Groep, welke ontwaakt is aan boord van het schip. Deze heeft de specifieke landingslocatie geslecteerd, heeft de eerste barakken, ziekenboeg, eetzaal etc. opgezet, en de omgeving verkend. De spelers zullen de BetaGroep vormen, welke in de kolonie ontwaakt en niet op de Melolonthe. In plaats van een warm onthaal treffen de spelers een verlaten kolonie aan. De AlfaGroep is spoorloos verdwenen…